111 West 57th Street, New York [US]

EeStairs + SHoP Architects

EeStairs heeft verschillende trappen, leuningen en trapstructuren gemaakt en geïnstalleerd in de extreem smalle woontoren in New York, ontworpen door ShoP Architects. De interieurs zijn ontworpen door Studio Sofield en de strakke spiraalvormige geometrie van de trappen weerspiegelt de noodzaak om maximaal gebruik te maken van de beperkte ruimte in een gebouw met een uitzonderlijk ‘magere’ hoogte-breedteverhouding van 24:1.

De trappen die we voor de toren maakten, vereisten nauwkeurige 3D-scans van de individuele trapruimtes en het verzamelen van nauwkeurige geometrische gegevens was aanvankelijk een uitdaging omdat de werkgebieden rond de trappen niet volledig vrij waren van andere materialen.

Een andere even grote uitdaging was om de trapconstructies in de toren te krijgen, maar de zeer ervaren installatieteams van EeStairs waren succesvol. De hier afgebeelde trap, die door een duplex-appartement op de 70e en 71e verdieping loopt, heeft marmeren treden en een balustrade met stalen piketten en een zwartgeverfde houten leuning.

Meer Projecten

Hôtel Tribe, Courbevoie [FR]

Project bekijken

Creekside, California [US]

Project bekijken