Creekside, California [US]

EeStairs + KAA Design Group

De architectuur van deze trap in een luxe woning in Los Angeles met uitzicht op zee is een oefening in geometrie en onzichtbare details. De trap loopt door twee verdiepingen en de strakke geometrie is het resultaat van belangrijke ontwerpontwikkelingen en -processen. De architecten, KAA Design, gaven ons een concept voor de vorm van de trap en ons interne ontwerpteam hielp hen om specifieke details met betrekking tot structuur en afwerking te verfijnen.

We hebben de vloeiende trapvorm met absolute nauwkeurigheid gemodelleerd met behulp van 3D-software. De perfecte geometrische ‘werveling’ van de wit eikenhouten plint vereiste een uitgebreide montagestructuur voor de panelen. De geometrie van de Starphire gelamineerde glazen balustrades accentueert de geometrische precisie en het hout van de trapbomen en de plint sluit naadloos op elkaar aan, zonder de ingewikkelde houtbewerkingsdetails te tonen. De toewijding van de aannemer, Richard Holz Inc, was belangrijk voor deze resultaten.

Een ander opmerkelijk aspect van dit project was de locatie van het huis, aan het einde van een lange oprijlaan. Het was niet mogelijk om de vrachtwagen die de trap moest vervoeren in de buurt van het huis te krijgen, en dus gebruikte ons team een verreiker om de trapdelen de rest van de weg te vervoeren.

Fotografie LANGOWORKS

Meer Projecten

111 West 57th Street, New York [US]

Project bekijken

Alghanim Ind., Al-Hamra Tower [KW]

Project bekijken